خرید از چین
از آنجایی که ۹۰ درصد کالاهای تولیدی در جهان و بیش از ۸۰ درصد از کالاهای وارداتی در جهان متعلق به کشور چین است، از نظر شرکتها و صاحبان کسب و کار، واردات کالا از این کشور امری حسابگرانه است. به دلیل دستمزدهای پایین نیروهای کار و نهادههای تولیدی ارزان قیمت در این کشور، حاشیه سود واردات از چین بیشتر از سایر کشورها خواهد بود. از سوی دیگر، امروزه با پیشرفت ظرفیتهای تولیدی، زمان انتقال کالا از کشور چین سریعتر از گذشته شده است.
خرید از چین
اولین گام برای واردات از چین، انتخاب نوع کالا است. یک کسب و کار، وابسته به محصولاتی است که میفروشد، بنابراین قبل از اقدام به واردات باید به اندازه کافی درباره آن تحقیق کرد و کالای مورد نظر را با دقت انتخاب کرد.
بعد از انتخاب کالا باید یک فروشنده مورد اعتماد پیدا کرد. خرید مستقیم از یک تولیدکننده و یا از یک فروشنده به عنوان شخص ثالث هر کدام مزایا و معایب خودش را دارد. تولیدکنندهها در فرایند توسعه محصول سریعتر عمل میکنند؛ در حالیکه فروشندهها در فرآیند زنجیره عرضه، کالاهای متنوعتری را پوشش میدهند.
خرید از چین
ارزیابی فروشندهها و به دست آوردن حداکثر اطلاعات در مورد آنها و فعالیتهای ۀنها اهمیت زیادی دارد. با وجودی که از طریق اینترنت میتوان به راحتی با فروشندهها ارتباط برقرار کرد اما بهتر است که با آنها رو در رو صحبت کنید و یا به کشور چین سفر کنید. ابتدا باید در مورد شرکتهای آنها تحقیق کنید و در صورت امکان لیستی از مشتریان آنها تهیه کنید.
بعد از اطمینان از صحت گفتههای آنها، باید تعدادی نمونه از محصولات آنها را برای ارزیابی کیفیت کار فروشنده سفارش دهید. اگرچه باید هزینه معامله در این حالت را پرداخت کرد اما در عوض روش خوبی برای بررسی نحوه کار فروشنده است و امکان آشنایی با شرایط پرداخت و انتقال آنها نیز فراهم میشود. نیازی به عجله برای انتخاب عرضهکننده نیست، وقت به اندازه کافی وجود دارد. محصول همیشه در دسترس خواهد بود، و یک تحقیق با دقت به انتخاب یک معامله بهتر کمک خواهد کرد.
در گام بعدی میبایست در مورد هزینههای حمل و نقل تحقیق کرد، این هزینهها از تجمیع هزینههای فوب ( FOB ، تحویل کالا بر روی کشتی)، هزینههای انتقال توسط شرکتهای حمل و نقل، تعرفههای گمرکی، هزینههای حمل و نقل داخلی، و هزینههای خدمات مانند بازرسی، نمایندگیها و … به دست میآیند. هزینههای پنهان دیگری نیز در این مسیر وجود خواهد داشت که یک شرکت یا فرد متخصص در زمینه مدیریت واردات میتواند به حداقل کردن این هزینهها کمک کند. مشورت با یک شرکت حمل و نقل بار برای کاهش هزینهها نیز ضروری است.
آخرین مرحله (و اغلب سختترین آن) مذاکره در مورد مواد قرارداد معامله با فروشنده است. در این مرحله باید در مورد شرایط حمل و نقل، پرداخت و پیش پرداخت نیز با فروشنده گفتگو کرد. میتوان در این زمینه از کمک شرکتهای متخصص در زمینه مدیریت واردات کمک گرفت.
چند توصیه برای واردات از کشور چین:
بازدید از کارخانه مورد نظر در صورت امکان برنامهریزی براساس تحویل با تاخیر و هزینههای حمل و نقل بالاتر؛ زیرا احتمال این اتفاقها بسیار بالا است. بررسی آییننامههای وارداتی و آشنایی با کارگزاران دولتی در این زمینه. مواد قانونی مورد توافق بر اساس نوع محصول متفاوت است. بررسی کیفیت محصول با کمک یک شرکت بازرسی نگهداری سوابق و اسناد کلیه معاملهها شامل اسناد حمل و نقل و برگه ترخیص گمرک بررسی دوباره محموله در زمینه خسارت یا اشکالات تولیدی